Duurzaamheid in jouw gemeente

Elke dag helpen we particulieren, bedrijven en overheden om te vergroenen. Je kent ons misschien van de aanleg van levensbossen, het onderhoud van groene begraafplaatsen. Of een avontuurlijk stuk speelgroen. Onze natuurploegen planten en beheren bossen en zorgen voor bermen langs de weg. Of wie weet zie je ons wel in een volkstuintje om de hoek of in de tuin van de buren.

Diensten

Wat doen wij voor gemeenten?

Wist je dat je ook als overheid een beroep kan doen op de enthousiaste medewerkers van Kiemkracht? Bij KiemKracht helpen we bij het realiseren van projecten van begin tot eind, én verder. Onze eigen landschapsarchitect en ecoloog helpen bij het opmaken van duurzame plannen, onze natuurploegen realiseren de uitvoering op het terrein en kunnen ook nadien de gemeente bijstaan met het onderhoud.
Beplantingsadvies op maat

Onze collega's kunnen advies geven over welke soorten bomen, struiken en bloemen het beste passen bij het project.

Snoeien van struiken, bomen

Dit omvat het bijhouden van de vorm, het verwijderen en het verminderen van eventuele gevaren voor de openbare ruimte.

Aanleg en onderhoud van bloembedden

Dit kan omvatten het aanplanten van bloemen, het onderhouden van bestaande bloembedden en borders, en het verwijderen van onkruid.

Verwijderen van afval

Wij kunnen ook diensten aanbieden voor het verwijderen van afval uit openbare ruimtes, om ervoor te zorgen dat deze netjes en verzorgd blijven.

kiemkracht
kiemkracht
kiemkracht
kiemkracht
‘Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen’

De gemeentelijke groendiensten ondersteunen en stimuleren

Gemeenten in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen doen beroep op KiemKracht voor ecologische groeninrichting en -onderhoud. Vlaams-Brabantse gemeenten doen dit o.a. via ‘Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen’ (INL). Die ploegen versterken structureel de gemeentelijke groendiensten en stimuleren zo de lokale natuurontwikkeling, biodiversiteit en klimaatresistentie.

Vlaams Brabant logo