‘Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen’

De gemeentelijke groendiensten ondersteunen en stimuleren

Gemeenten in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen doen beroep op KiemKracht voor ecologische groeninrichting en -onderhoud. Vlaams-Brabantse gemeenten doen dit o.a. via ‘Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen’ (INL). Die ploegen versterken structureel de gemeentelijke groendiensten en stimuleren zo de lokale natuurontwikkeling, biodiversiteit en klimaatresistentie.

Neem gerust een kijkje in het INL-jaarverslag 2023 van KiemKracht. Het jaarverslag duidt de grote lijnen van de werking van de intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen.

Vlaams Brabant logo
Diensten
Beplantingsadvies op maat

Onze collega's kunnen advies geven over welke soorten bomen, struiken en bloemen het beste passen bij het project.

Landschapszorg

Dit omvat het bijhouden van de vorm, het verwijderen en het verminderen van eventuele gevaren voor de openbare ruimte.

Aanleg en onderhoud van bloembedden

Dit kan omvatten het aanplanten van bloemen, het onderhouden van bestaande bloembedden en borders, en het verwijderen van onkruid.

Verwijderen van afval

Wij kunnen ook diensten aanbieden voor het verwijderen van afval uit openbare ruimtes, om ervoor te zorgen dat deze netjes en verzorgd blijven.

Ontwerpen

Wij ontwerpen met aandacht voor de natuur, waarbij we streven naar het behoud en herstel van ecologische waarde. We creëren duurzame oplossingen die harmonieus samengaan met het landschap.

Intekenen in DIPLA

Met DIPLA begin je bij het inventariseren van de groene ruimte, om vervolgens je eigen beheerplan te bepalen. Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het in kaart brengen van deze groene ruimte.

Constructies

Wij zijn trots op de mogelijkheid om ook andere projecten te realiseren, zoals het bouwen van vlonders, afsluitingen en bruggen, waarmee we onze vaardigheden en expertise laten zien.

Soortenbescherming

Bij ieder project gaat er veel aandacht uit naar soortenbescherming. Heel veel van onze werken kaderen in het versterken van populaties van dier- en plantensoorten.